Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Canan Karatay’ın yeni hedefi

Yapılan birçok bilimsel araştırma, enerji içeceklerinin zararlarından bahsediyor.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Türkiye ve Avrupa genelinde tüketimi hızla artan enerji içeceklerinin, halk sağlığını olumsuz etkilediğini belirtiyor.
Yoğun kafein içeren enerji içecekleri; özellikle çocuk ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor.
Enerji içeceklerinin fazla miktarda tüketilmesi, kafein zehirlenmesi riskini artırıyor.
Almanya'daki Bonn Üniversitesi'nde yapılan araştırma; enerji içeceği içilmesinin ardından kalp kasılmalarının çok daha güçlü yaşandığını ortaya koydu. Araştırmayı gerçekleştiren ekip, çocukların ve özel sağlık durumu bulunanların enerji içeceklerinden uzak durması gerektiğini açıkladı. Ama bu araştırmalar medyada fazla gündeme gelmiyor.
Neyse ki, Prof. Dr. Canan Karatay var. Halk onu dinliyor. Karatay, en son yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Enerji içecekleri insan sağlığı için zehirdir.
Enerji içeceklerinin içine koyulan yüksek miktardaki mısır şurubu şekeri ve kimyasallar, insanın bağışıklık sistemini çökertir, bağırsakları ve beyni mahveder.
Verdiği enerji bir-iki saat sürse dahi insanı perişan hale getirir. O birkaç saat için verdiği enerji ve mutluluk hissine insanlar bağımlı olur.
Alkolden daha tehlikeli bir şekilde karaciğeri yağlandırır, beyni bozar, bağırsakları bozar, bağışıklık sistemini çökertir; böylece her türlü hastalığın temeli atılmış olur." Karatay'ın yeni düşmanı enerji içecekleri olacak gibi görünüyor.

ÇOCUKLARA YASAK
Karatay; ekmeği, baklavayı bir tarafa bırakıp enerji içeceklerinin zararlarını anlatmaya yoğunlaşırsa daha iyi olur!
Çünkü enerji içeceklerinin spor ve eğlence sektörüne yaptığı imaj yatırımı, insanlarda bu ürünlerin zararsız olduğu algısı oluşturuyor.
Halkın bilinçlenmesi gerekiyor.
Hadi yetişkinler bu meretin zararlarını bile bile tüketiyor, ya çocuklarımız, gençlerimiz!
Bazen 10-12 yaşında çocukların elinde enerji içecekleri görüyorum.
Unutmayın 18 yaşından küçüklere enerji içeceklerin satılması yasak, satanları şikayet edin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA