Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Parfümünüz imzanızdır!

Annemin, ilk parfüm kullanmaya başladığım zamanki sözleri kulağımda: "Genç kızken de, ileride bir kadın olduğunda da daima tek bir parfümün olsun. O koku senin imzan gibi olsun. İnsanlar o kokuyu alınca seni hatırlasınlar."
Gerçekten de o zamandan bu zamana kadar farklı farklı kokular kullansam da, hep uzun süre aynı parfümü kullandığım için, bazı kokularım beni tanıyan herkeste, o koku sadece bana aitmiş hissi yarattı.
Ama bu istikrarlı tavrımın, uzun yıllar kullandığım parfümümü değiştirme döneminde zorlu bir süreç geçirmeme sebep olduğu kesin. Ee sonuçta imzamı değiştiriyorum, biraz eziyete katlanıyorum.

ARAP PARFÜMLERİ

Bu dönemde en zorlandığım şey ise az bulunan bir koku aramam. Bu sefer biraz da etraftan duyduklarımı dinledim ve bir Arap parfümü aramaya başladım.
Arap kızlarının örtülerinin altında fark edilmelerini sağlayan şey, göz makyajları ve kokularıymış. Kulağıma çalınan birkaç markayı internetten araştırınca; Araplar'ın bu konuda çok ilerlediklerini, bazı kokularının resmen dünya markası haline gelip Harrods, Selfridges gibi büyük mağazalarda satıldığını öğrendim.

DAHA AZ ALKOL VAR
Ben de hemen ismini çok büyülü bulduğum Amouage'i araştırmaya başladım.
Amouage ismi Fransızca amour yani aşk kelimesiyle, Arapça'da dalgalar anlamına gelen hecenin birleşiminden oluşuyor.
1983'te unutulmuş Antik Umman parfüm sanatını yeniden hatırlatmak ve tüm dünyaya yaymak için, Umman Sultanı tarafından kurulan marka; bugün tüm dünyada lüks parfüm markaları arasında gösteriliyor.
Diğer Arap parfümleri sadece yağdan imal edilirken, Amouage'da kokunun kalıcılığını ve enerjisini artırmak adına çok az alkol kullanılıyor. 67 ayrı kokusu bulunan markanın kadın ve erkek için birçok seçeneği var.
Benim esas anlatmak istediğim; fiyatı, ülkesi, markası fark etmez, teninize, yaşınıza, tarzınıza en uyumlusunu bulmak sizin elinizde. Benim size önerim; mutlaka arayın, uğraşın, deneyin, kendinize yakışan parfümü bulun ve onun imzanız haline gelmesini sağlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA