Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

İspanyol modasına İrlanda dokunuşu

Geçtiğimiz hafta düzenlenen British Fashion Awards töreninde iki ödül kazanan Jonathan Anderson'dan bahsetmem lazım bu hafta... Hani derler ya 'iyiliği yüzüne yansımış' diye; Jonathan'ın yarattığı birbirinden güzel kıyafetler de yakışıklı yüzüne öyle yansıyor. 163 yıllık İspanyol markası Loewe'nin baş tasarımcısı olarak ve 2013'ten beri moda dünyasında söz sahibi olanlardan biri olarak; kadın ve erkek modasına zarif bir dokunuş getiriyor.

'RAHATSAN MODA DEĞİL'
İsmini 1960'ların Londra'sının o çılgın, cinsiyetler arası geçişli moda ruhunu yansıtan kıyafetlerden oluşan kendi markası J.W. Anderson ile daha önce duyurmuştu. Erkekler için fırfırlı yaka ve manşetli gömlekler, kısa üstler tasarlarken kadınlara heykelsi görünüş kazandıran görkemli pantolonlar yaratan Anderson, artık modanın en parlak isimleri arasında yer alıyor. Moda dünyasının en üretken tasarımcılarından biri olan Anderson, erkekler için etek tasarımları ile dikkat çekmişti. 'Eğer bir kıyafetin içinde kendinizi rahat hissediyorsanız, o giysi demode olmuştur' diyen 30 yaşındaki İrlandalı tasarımcı, modanın ruhunu da iyi özümsemiş gibi. Herkesin bildiği, gözünün aşina olduğu bir kıyafet sizi rahat ettirir, belki de görünmez kılar, fakat bu da onun öncü yani artık moda olmadığının da bir kanıtıdır. Bu nedenle Loewe gibi klasikleşmiş bir markayı da şoke edici bir şekilde değiştirmesi de kimseyi şaşırtmadı. Logosunu dahi yeniden tasarladığı Loewe'nin dünya çapında popüler bir marka olması için çabalayan Anderson, markanın eski tasarımlarını da yeni bir dokunuş ile canlandırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA