Güneydoğu
Anadolu Bölgesi'nde, yaz aylarında hasat bitiminde toplanarak saman içinde saklanan karpuzlar, kış günlerinin vazgeçilmez keyfi olarak yerini koruyor. Bölgedeki köylerde yazın hasat bitiminde özenle seçilen karpuzlar, adeta modern zamana inat, evlerin depolarında veya güneş ışığını az alan bölümlerinde bolca saman içinde kışın yenmek üzere saklanıyor. Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde de vatandaşlar, bahardan kalma günleri yaşarken, sakladıkları karpuzu kış güneşinde toprak damda dilim dilim yemenin keyfini çıkarıyor. Arıca Köyü Muhtarı Şerif Ekinci, "Karpuzları hasat mevsiminde toplayıp saklıyoruz. Özellikle kışın yurt içinden, yurt dışından gelen misafirlerimize ikram ediyoruz" dedi.