Arbella Makarnaları Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar, tam buğdaydan yapılmış, lif, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin tam buğday makarnası ile dünya tüketicisine hitap ettiğini söyledi. Kepekli ekmek ve tam buğday unu tüketimine destek verdiklerini açıklayan Hazar, "Dünya anneannelerimizin yöntemine dönüp tam tahıllardan yapılmış ekmekler, esmer pirinç, bakliyat tüketmeye başladı" dedi.
KÜÇÜK YAŞTA BAŞLAR
Toplum olarak beslenme düzeninin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Hazar, "Sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulması için yapılan çalışmalara gerek ürün gamımızla gerekse yaptığımız tüketici buluşmaları ile destek veriyoruz. Beslenme alışkanlığının küçük yaşta oluştuğunu unutmadan, sağlıklı bir toplum için beslenme düzenini gözden geçirmeliyiz" dedi.
SAĞLIKLI MAKARNA
Makarnanın katkı maddesi içermeyen, sağlıklı bir ürün olduğunun altını çizen Hazar, "Makarna içine yumurta, tuz, maya gibi herhangi bir katkı maddesi katılmadan sadece irmik ve suyun harmanlanarak, şekillendirilip kurutulmasından elde edilen bir üründür. Glisemik endeksi düşük olduğundan enerji veren, kan şekerini dengeleyerek tok tutan, diyet listelerinde yer alan son derece sağlıklı bir üründür" diye konuştu.