Bir
zamanlar orduların besin kaynağı olan tarhana, yazın çerezi, kışın çorbasıyla Kahramanmaraş sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Yapımı ve lezzetindeki farklılığıyla Kahramanmaraş'ta yapılan tarhana, kültür öğesi olarak kentin hayatında önemli bir yer tutuyor.
ÖYLE BİR ASKER YEMEĞİ YAPIN Kİ...
Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine giderken "Öyle bir yiyecek yapın ki, bozulmasın ve askerlerimi dinç tutsun" talimatıyla ortaya çıkan, kabuğu soyulmuş dövmenin pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra yoğurtla karıştırılıp kurutularak elde edilen tarhananın tam kurumamış hali bölgede 'firik' olarak tüketiliyor. Tarhana, kışın ise kurusunun yanında çorbasıyla da sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.