Türkiye'nin
en genç makarna markası Arbella, glutensiz beslenmeye destek vermek amacıyla portföyüne glutensiz ürünler ekledi. Arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan bitkisel bir protein olan glutene karşı ömür boyu süren tek gıda alerji hastalığı olan 'Çölyak hastalığı'na çözüm üretmek amacıyla yola çıkan Durum Gıda, glutensiz makarnayı, Arbella Plus markası ile üretti. Çölyakla Yaşam Dernekleri ile ortak birçok projeye imza atan Arbella son olarak 'Arbella Plus Glutensiz Beslenmeye Destek' adıyla konuya duyarlı olabilecek tüm paydaşları bir araya getiren organizasyon gerçekleştirdi. Durum Gıda Müdürü Kadir Külahçıoğlu, "Arbella Plus markası ile piyasaya sunduğumuz yeni ürün gamımız sağlıklı tam buğday makarnası, kurutulmuş ve öğütülmüş ıspanak ve domates tozu katkılı eğlenceli üç renkli makarnalar ve özellikle Çölyak hastalarına yönelik üretilmiştir. Çok yakın zamanda Çölyak hastalarına yönelik glutensiz irmiği de ürün portföyümüze katacağımızı müjdeliyoruz" dedi.