Mersin'in Silifke ilçesinin dünyaca tanınan lezzetlerinden biri olan, türkülerde geçen yoğurdundan lokum yapıldı. Silifkeli cezerye ustası Ali Özsu tarafından 4 yıldır büyük uğraşlar sonucunda imal edilen yoğurtlu lokum yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekti. Ali Özsu, "Silifke'nin yoğurdu / Ah seni kimler doğurdu / Seni doğuran ana / Balınlan mı yoğurdu" dizeleriyle başlayan dünyaca ünlü türküden esinlendiğini söyledi.
YOĞURT GÖTÜRMÜŞ OLACAKLAR
Yeni bir lezzet geliştiren Ali usta, "4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çok çalıştım. Tadı yakalayabilmek adına büyük uğraşlar sonucunda yoğurt lokumu Türkiye'de ve Silifke'de ilk defa ürettiğim için çok mutluyum. Dünyaca ünlü meşhur Silifke yoğurdunu ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler ülkelerine veya memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak burada tadabiliyorlardı. Düşündüm ve Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem herkes gönül rahatlığı ile ülkelerine ve memleketlerine götürür diye karar aldım. Başardığım için çok mutluyum" dedi.
ŞEKERİ AZ, HAZMI KOLAY
Sipariş üzerine ülke genelinde bir çok yere yoğurt lokumu gönderdiklerini kaydeden Özsu, "Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az hazmı kolay olan bu lokumlar Türkiye tarafından çok sevilecektir" diye konuştu. Yoğurt lokumunun tadına bakan Silifkeliler, "Diğer lokumların tadına hiç benzemiyor. Çok güzel ve leziz" dedi.