Adana Valiliği'nin başlattığı "Sağlıklı İşletme" projesiyle, hijyen kurallarına eksiksiz uyan gıda işletmelerine 'Beyaz Yıldız' beratı verilmeye başlandı. İlk olarak 9 işletmeye beratları törenle verildi. Vali Hüseyin Avni Coş, "Adana gıda güvenliğinde, plakasındaki gibi 1 numara olacak" dedi.
1 YIL TAKİP EDİLDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeyle işletmeler 1 yıl süreyle takip edilip denetlendi. Hijyen kurallarına aksaksız uyan Pasta Bahçesi, Lagos Restoran, Elem Restoran, Şatoseyhan Restoran, Gazipaşa Kebap, Park Zirve Restoran, Onbaşılar Kebap, Akdeniz Hanedan Sofrası ve Künefeci Hasan Masat'a 'Beyaz Yıldız' beratı verilmesi kararlaştırıldı. İşletmelerin beratları, Pasta Bahçesi'nde düzenlenen törenle verildi.
KALİTE YÜZDE 60 ARTTI
Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. "Adana'da üretilen her şey sağlıklıdır" imajını oluşturup yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Coş, "Adana gıda güvenliğinde, plakasındaki gibi 1 numara olacaktır" diye konuştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de gıda güvenliğine yönelik olarak 2012'de çok sıkı çalışıldığını ve kalitenin yüzde 60'ın üzerinde arttığını söyledi. Törende daha sonra protokol mensupları ve belge alan işletme sahipleri kutlama pastası kesti.