X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Defile ve yemek yarışması Turizm Haftası'na renk kattı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Defile ve yemek yarışması Turizm Haftası'na renk kattı

  • Giriş Tarihi: 20.4.2013

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ve defile renkli görüntülere sahne oldu

Adana'da Turizm Haftası kutlamaları, Valilik ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Yöresel Yemek Yarışması' ve Olgunlaşma Entitüsü'nün 'Yöresel Giysiler' defilesiyle devam etti. Yemek yarışmasında adaylar, evlerdeki maharetlerini bu sefer birinci olmak için sarf etti. Defilede ise Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin yaptığı giysileri amatör mankenler tanıttı.

YABANCI KONUKLAR

Seyhan Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilen 'Yöresel Yemek Yarışması'nı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Fransa Büyük Elçisi Laurent Bili ve Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi Jean-Yues Lequime de izledi. Yarışmada kadınlar hünerlerini, zeytinyağlı, etli yemekler, hamur işleri ve börekler, pasta ve tatlılar olmak üzere dört kategoride sergiledi.

GURMELER JÜRİ OLDU
Kentin önde gelen otellerinin baş aşçıları ve gurmelerden oluşturulan jüri üyeleri, yarışmacıların yaptıkları yemekleri tattıktan sonra birinci, ikinci ve üçüncüyü belirlerdi. Dereceye girenlere, tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altını verildi. Ödülleri Vali Coş, Büyükelçi Bili ve Gıda Programı Türkiye Temsilcisi Lequime verdi.

ŞAŞIRTAN BAŞARI
Yarışmaya zeytinyağlı yemekler dalında 2'nci olan 75 yaşındaki Münevver Efe damgasını vurdu. Münevver Efe, önceki yıllarda da yarışmaya katılmış ve dereceye girmişti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.