Son zamanlarda özellikle televizyon dizilerinde sık görülmeye başlanan kahvaltı kültürü Diyarbakır'da büyük bir sektör olmaya başladı. Bu kahvaltı salonlarının başında da 500 yıllık Hasan Paşa Hanı'nda hizmet veren Kahvaltıcı Kadri geliyor. Babadan aldığı bu lezzeti, geniş kitlelere ulaştırma konusunda büyük çaba harcayan işletmeci Kadri Önalan, tarihi handa konuklarını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.
SAYISIZ ÇEŞİT BİR ARADA
Kentte 4 şube açan Kahvaltıcı Kadri, tarihi ve lezzeti birleştirerek, müşterilerine sunuyor. Kavurmalı ve sucuklu yumurta, Diyarbakır şırdanı (Bastırma), meyve ve patates salatası, otlu erimiş peynir, tulum peynir, karpuz, söğüş, acuka (salça karışımı), meyveli yoğurt, babakunuç (patlıcan ezmesi), soğuk güveç ve daha birçok lezzet, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri olarak göze çarpıyor.
AYNI ANDA 400 KİŞİ
Kadri Önalan, 37 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek, Hasan Paşa Hanı ile patlama yaptıklarını söyledi. Önalan, "Diyarbakır'ın kahvaltı kültürü aslında sabah erken saatlerde yenilen ciğer kebabı, mercimek ve paça çorbasıydı. Ancak son 30 yılda çağdaş ve teknolojik gelişimle birlikte kahvaltı kültürü de değişti. Yeni nesle hitap edecek şekilde kahvaltı çeşitlerini geliştirdik ve 400 kişiyi birden ağırlayabiliyoruz" dedi.