Nargiller familyasından olup ana yurdu Doğu Akdeniz havzasıdır. Kalkerli derin ve yumuşak toprakları sever, ağacı 4-5 metre boya kadar ulaşabilir. Ege ve Akdeniz bölgelerimizde doğal olarak yetişir. Mayısta başlayıp yazın da açan kırmızı renkli çiçeklere sahiptir. Bu çiçekler portakal kadar büyüyebilen nar meyvesine dönüşür. Nar, Vit-C, potasyum, demir, çinko, magnezyum, tanin, siyanidin, kersetin gibi antioksidanları bolca içerir. Gelin birlikte tamamlayıcı tıpta narı irdeleyelim; Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeşil çaydan daha potent bir antioksidandır. İçerdiği linoleik asit kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. ACE enzim aktivitesini azaltarak kan basıncını düşürücü etkinlik gösterir. Kolajen yapımını uyarıcı, cilt sıkılaştırıcı ve kırışıklık giderici etkisi ile cilt sağlığında önemli yer tutar. Anti mikrobiyal ve anti inflamatuar etkinlik gösterir. İshal vakalarında batı tıbbına yandaş kullanımı önerilir. Kolesterol ve kan şekerini dengeleyici özellik gösterir. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Sindirimi kolaylaştırır. Nar suyu içimi ya da tanelerini yiyerek tüketmek arasında etkinlik farkı yoktur. Her zamanki söylemimle mutlak hekim kontrolünde… Sonsuz sevgiyle…