Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde restaurant işletmecisi Mehmet Polat, iki yıllık AR-GE çalışmasının ardından ürettiği kahve ile kahvenin 40 yıllık hatırını değil ama tadını değiştirdi. Mehmet Polat 'Kervansaray' adında Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) patentini aldığı kahveyi seri üretim ile yurt içinde kahve severlere sunarken, Avrupa'daki Türklere ulaştırmak için temrin ve servis araştırmasına başladı.
KARIŞIM YAPTI
İş gezisi için gittiği Güneydoğu'da bir ev sohbetinde ikram edilen kahveden çok etkilenen Mehmet Polat, iki yıl süreyle bu kahveye yeni bir lezzet kazandırmak için çalıştı. Brezilya'dan getirdiği çeşitli kahve türlerine Menengiç, Hindistan'dan getirdiği kakule ve farklı bitki karışımları ekleyen Polat, damak tadına güvenilen kişilerin yorumlarıyla sonunda 'Kervansaray' adını verdiği kahveyi üretmeyi başardı.
AVRUPA YOLCUSU
İlk günlerde aylık 50 paket ürettikleri kahvenin, adının duyulmasıyla şimdi yarım tona yaklaşan üretim yaptıklarını söyleyen Mehmet Polat, "Kahvenin 40 yıllık hatırını değil ama ona mistik bir kıvam vererek, tadını değiştirdik. Yurt içinde her noktaya ulaşıyoruz. Şimdi çalışma arkadaşlarımız başta Londra olmak üzere Almanya, Fransa, İsviçre ve Belçika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı alanlara bir zincir olarak ulaşmak için temrin ve servis araştırması yapıyor" dedi.