Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği iftar programlarının bu sene onuncu yine şehit aileleri ve gazilere öncelik verdi. Belediye yemekhanesinde gerçekleşen iftar programına şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı. İftar yemeğinde konuklarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Bu güzel Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Bu günleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yardımlaşmanın, dostluk ve kardeşliğin pekiştiği bu aylarda birbirimizi iyi anlamalıyız. İnşallah böyle güzel günlerde yine buluşuruz" diye konuştu. İftar programına 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, dernek başkanları ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
İFTAR İÇİN NE PİŞİRELİM?
GÜNÜN ÇORBASI
Kremalı sebze çorbası
Malzemeler: 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 3 adet pırasa 1 avuç lahana 1 kutu çiğ krema 2 yemek kaşığı un
Yapılışı: Tüm sebzeleri yıkayıp soyun rendeleyin. Tereyağını geniş bir tencereye alın ve sebzeleri ekleyerek harlı ateşte 2-3 dakika soteleyin. Unu ekleyerek karıştırın. Un tamamen eriyince karıştırmaya devam ederek azar azar sıcak suyu ekleyin.15-20 dakika sonra kremasını ekleyin 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın. İstediğiniz baharatları ekleyerek sıcak servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Etli kuru bamya
Malzemeler: 50 gr. kuru bamya 100 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kasığı domates & biber karışık salça 2 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su tuz karabiber 1 kahve fincanı sirke
Yapılışı: Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun bamyaları ekleyin.1 litre su ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
GÜNÜN TATLISI
Kremalı yufka çanaklar
Malzemeler: 1 adet yufka Yarım paket çiğ krema 2 yemek kaşığı krem peynir, reçel margarin isteğe göre 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri, badem
Yapılışı: 1 adet yufkayı orta boy kareler olacak şekilde parçalara ayırın. Her kareyi oda sıcaklığında margarin ile yağlayın. Fırının en yüksek seviyeye ayarlayın. Yufkalardan 2-3 parça alın köşeleri çapraz gelecek şekilde muffin kaplarına yerleştirin üzerilerine bastırın. Yufkalar kızarana kadar pişirin.Derin bir kapta krema ve peyniri isteğe göre pudra şekerini iyice çırpın. Fırından aldığınız çanaklar soğuyunca kaplardan çıkarın, hazırladığınız kremayı yufka çanaklara paylaştırın. Üzerilerine badem serpin, reçel gezdirerek servis yapın.