GÜNÜN ÇORBASI
Pirinç çorbası
Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı domates salçası 2 adet orta boy domates 1 adet yeşilbiber 1 adet orta boy soğan 1 adet et bulyon, Tuz, Karabiber
Yapılışı: Soğan ve yeşilbiberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri rondodan geçirin. Derin bir tencereye yağı koyun üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşen soğanların içine biber, domatesi ekleyerek kavurun. Son olarak salçayı ekleyin 1 dakika daha kavurun. 6 su bardağı su, et bulyon pirinci ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıp şişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Zeytinyağlı patlıcan yemeği
Malzemeler: 1 kilo patlıcan 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı salça 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su, tuz, 1 çay kaşığı toz şeker Üzeri için: Kıyılmış Maydanoz
Yapılışı: Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun. Önce boyuna iki parçaya bölün, yarım patlıcanları da boyuna 2 parçaya bölün. Uzunluklarına göre enine 2 - 3 parçaya bölerek tuzlu suya alın. Soğanları ve domatesleri soyup yemeklik doğrayın. Biberleri boyuna 2 parçaya bölüp çekirdeklerini çıkartın ve iri iri doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Salçayı sarımsakların üzerine ilave edin ve iyice kavurun. Kokusu çıkan salçanın üzerine patlıcanları ekleyin ve 1-2 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Patlıcanların üzerine biber ve domatesleri ilave ederek karıştırın. Tuzunu, şekerini ve suyunu ilave ederek kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlıcanları parçalamamak için ara ara dikkatlice karıştırın ya da tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın. Suyunu çeken patlıcanları oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Soğuk servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Karadutlu irmik tatlısı
Malzemeler: 300-350 gr karadut 1 çay bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmeyenler kullanabilir), 4 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı, 1 paket kedidili bisküvi (ikili paketin 1 paketi) Üzeri için: 1 paket çikolatalı sos + süt
Yapılışı: Karadutları yıkayıp süzün. Süt, irmik, şeker ve dutları tencereye alın. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Yoğunlaşan irmiği ocaktan alın. İnce uzun bir somun kalıbını folyo ile kaplayın. Kalıba irmik tatlısının üçte birini dökün. Döktüğünüz tatlının üzerine kedidili bisküvilerin yarısını dizin. Üzerine kalan irmikli tatlının yarısını dökün. Son olarak kalan bisküvileri tatlının üzerine dizin ve kalan tatlı ile son katı bisküvilerin üzerine dökerek bitirin. 1 gece buzdolabında dinlendirdiğiniz tatlıyı dikkatlice servis tabağına ters çevirin ve folyoyu çıkartın. Çikolatalı sosu tarifine göre hazırlayıp oda sıcaklığına gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun. Tatlınızın üzerini bu sos ile kaplatın ve dilimleyerek servis yapın.