X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 19.7.2013

GÜNÜN ÇORBASI

Mantar çorbası
Malzemeler:
1250 gr. mantar 4 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un, 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 2 su bardağı süt, 4 su bardağı et suyu, Yarım demet dereotu, Tuz, karabiber
Yapılışı: Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dere otunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp, mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu, sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber,pul biberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin.

GÜNÜN YEMEĞİ

Sebzeli tepsi köfte
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma 2 dilim ekmek içi (bayat) 2 diş sarmısak, 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta, yarım demet maydanoz konserve garnitür 2 yemek kaşığı zeytinyağı kimyon, karabiber, tuz Sosun Yapılışı: 1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pul biber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynatın.
Yapılışı: Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, yumurtayı, zeytinyağını, maydonozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun. Yoğurulmuş kıymayı ikiye bölün. İsteğe göre arasına garnitür koyabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına ya da tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin, üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.

GÜNÜN TATLISI

Kayısı tatlısı
Malzemeler:
1 kg. kuru kayısı 400 gram şeker 2 çorba kaşığı susam 200 gram badem içi yada ceviz 2 litre su Yarım limon suyu Kaymak
Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın. Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın. Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın. Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun. Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın. Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek kaymak ekleyip servis yapın.