X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 24.7.2013

GÜNÜN ÇORBASI

Kereviz yaprağı çorbası

Malzemeler:
1 kâse kereviz yaprağı 1 kırmızıbiber 1 kuru soğan
Terbiyesi için: 1 kâse yoğurt 3 çorba k. un yarım limon 1 su b. et suyu, su, tuz, Sıvıyağı
Yapılışı: Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6-7 dakika sote edelim. Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım.

GÜNÜN YEMEĞİ

Mantar dolması
Malzemeler:
•adet iri mantar 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tereyağı, tuz
Yapılışı: Temizlenmiş mantarları sap kısımlarından ayırın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı, tuz, kaşar peyniri rendesi koyup 170 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun.

GÜNÜN TATLISI

Ballı muz tatlısı
Malzemeler:
2 adet muz 2 kaşık bal 50 gr kaymak 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kaşık dövülmüş ceviz
Yapılışı: Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2'ye ayırın ve bir kaba yatırın. Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin. En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.