GÜNÜN ÇORBASI
Havuç çorbası
Malzemeler: 4 bardak et suyu 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet yeşilbiber 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı tereyağı 1 yumurtanın sarısı 1 limonun suyu 1 /2 demet dereotu köri sosu, tuz
Yapılışı: Yağı ve unu bir tencereye koyun ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin. Daha önceden yıkadığınız ve küçük küçük doğradığınız sebzeleri tencereye koyun ve 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kase de yumurta sarısını krema ile birlikte çırpın. Çorbayı karıştırarak hazırladığınız kremalı karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra çorbayı ateşten indirin. Köri sosusunu da ilave edin. Üzerine küçük küçük kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Pritnisa
Malzemeler: 2 soğan 4 patates 2 çorba kaşığı un 1 kase sarmısaklı yoğurt Tuz, karabiber, kır- mızı pul biber
Yapılışı: Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Tuz, kara biber ve unla karıştırın. Mücver kıvamına gelen bu karışımı kaşıkla alın. Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağının içerisinde kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Pul biber serperek servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Şerbetli gül tatlısı
Malzemeler: 250 gr margarin 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı yoğurt Aldığı kadar un Çay kaşığının ucuyla gıda boyası Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı: Hamuru yapmadan önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle yumurta ve yoğurdu karıştıralım. Gıda boyası, kabartma tozu, vanilya ve irmiği ekleyelim. Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp merdane yardımıyla açalım. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip dört tanesini yan yana dizelim. Her iki ucuna isteğe göre ceviz yada fındık koyalım. Yan yana dizdiğiniz hamurları rulo haline getirip ortadan ikiye keselim. Böylelikle iki adet gül elde edelim. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğuk şerbetle buluşturalım.