X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 29.7.2013

Adana çorbası
Malzemeler:

8 bardak et suyu Yarım bardak nohut 200 gram kıyma, 1 domates veya 1 kaşık domates salçası
Yapılışı:
Et suyunu tencereye dökelim. İçine, haşlanmış nohutu ilave edelim. Hafif ateşte kaynamaya bırakalım. Bu sırada domatesin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Doğradığımız domatesleri tavaya alalım üzerine biraz tuz ilave ettikten sonra kısık ateşte kavuralım. Kavrulmuş, domatesleri tenceredeki et suyuna ekleyelim. Ayrı bir kasede kıymaya tuz ve karabiber ekledikten sonra yoğuralım. Misket şeklinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri de tencereye ekleyelim ve 15-20 dakika kaynatalım. Ocaktan indirdikten sonra sirke ve kekik dökerek servis yapalım.

Fırında patatesli kaşarlı tavuk
Malzemeler:
2 adet göğüs eti 3 orta boy patates 3 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı salça 1 su bardağı rendelenmiş kaşar Baharatlar (kekik, pul biber, isot, karabiber) Tuz

Yapılışı:
Tavukları küp küp, kuşbaşından büyükçe doğrayalım. Patatesleri de aynı şekilde doğrayalım. Pişireceğimiz kaba alalım. Sosu için bir kaba salçayı, sıvı yağı, baharatları, tuzu koyup karıştıralım malzemelerimizin üzerine dökerek güzelce harmanlayalım. En üstüne domatesi ince ince doğrayarak dizelim. 170 derecelik fırına verelim. Yemeğin pişmesine 5 dakika kala fırından çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşarı yayalım fırına verelim, kaşar hafif kızarıncaya kadar pişirelim.

Tahinli kabak tatlısı
Malzemeler:

1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak 3,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz kırığı 1 çay bardağı tahin

Yapılışı:
Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın. Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın bir gece bekletin. Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın. Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın ufak gözüne koyun ocağı düşük seviyede açın. Kabakları 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen tatlıyı tencereden bir borcama alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın. Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.