GÜNÜN ÇORBASI
Çerkez çorbası
Malzemeler:
1 tavuk göğüs Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı haşlanmış mısır 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 3 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağı
Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp ister didikleyin, ister küçük parçalar haline kesin. Akşamdan ıslatıp beklettiğiniz aşurelik buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Bir tencerede tavuk su ve su karışımını kaynatın. İçine tavuk, mısır, buğdayı ilave edip kaynatalım. Bir kasede yoğurt , unu karıştırıp çorbanın suyundan alarak inceltin yavaş yavaş çorbaya karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayın. Bir tavada tereyağı, sıvıyağ kızdırıp kuru nane, pul biberi yakın. Çorbaya ilave edip karıştırın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Arpacık soğanlı yahni
Malzemeler:
Yarım kg. dana kuşbaşı 6-7 adet top karabiber 2 defneyaprağı 20-25 adet arpacık soğan Tuz
Yapılışı: Kuşbaşı eti yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Suyunu salıp çekene kadar kapağı açık bir şekilde pişirin. Ardından biraz sıvıyağ ilave edip kavurun. Kavrulan ete yarısına kadar sıcak su ilave edin. Top karabiber, defneyaprağı, tuzu, ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp pişirin. Altını kapatıp, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ilave edin yeniden ateş üzerine alın. Düdüklünün kapağını kapatıp 3-4 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Vanilyalı şeftalili kup
Malzemeler:
1 paket vanilyalı puding Yarım paket kremşanti 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı mısır gevreği 2 adet orta boy
Yapılışı:
Vanilyalı pudingi 2 su bardağı ile pişirip ılıtın. Kremşantiyi kalan sütle çırpıp ılınan pudinge ilave edin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız şeftali, mısır gevreği ve fındığı pudinge ilave edip karıştırdıktan sonra kuplara paylaştırın. Buzdolabında 4-5 saat soğuttuktan sonra şeftali dilimleri ve file fındıkla süsleyip soğuk servis yapın.