GÜNÜN ÇORBASI
Sucuk çorbası
Malzemeler: 5 dilim baharatlı sucuk 15 gr. tereyağı 1 adet soğan 2 adet patates 1,5 litre su 500 gr. pırasa 100 ml. krema Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı: Soğan, patates ve sucuk dilimlerini küp şeklinde doğrayın. Pırasaları halka şeklinde doğrayıp, tereyağını eriterek soğan, sucuk, patates ve pırasayı ekleyip 4 dakika kavurun. Su ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karışımı blenderden geçirip, krema, tuz ve karabiber ekleyerek bir taşımlık kaynatın. Üzerine pul biber serperek servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Kaşarlı enginar
Malzemeler: 6 tane enginar 150 gram orta yağlı kıyma 1 tane kuru soğan 2 tane sivri biber 1 tane domates 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı limon suyu 2-3 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Çok az pul biber 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ 2 dal maydanoz 6 dilim kaşar peyniri
Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyup kavurmaya başlayalım. Soğanların ve kıymaların rengi değişince içine salçayı domatesi sivri biberleri ekleyip bir kaç saniye daha kavuralım. İçine tuz ve baharatları koyup karıştırıp tencereden kıymaları alalım. Tencereye yıkanmış enginarları ve limon suyunu koyup çanakların içine kıymayı dolduralım. 2 su bardağı kaynar suyunu da koyup kısık ateşte enginarlar pişinceye kadar kaynatalım. Suyu azalırsa su ekleyelim. Pişen enginarları fırın kabına koyalım. Üzerine kaşar peyniri dilimleri koyup sadece üstten ısıtılmış fırında pişirelim.
GÜNÜN TATLISI
Antep katmeri
Malzemeler: 1 Adet yufka 60 gr kaymak 100 gr boziç (boz fıstık) 20 gr tereyağı 4 Yemek kaşığı toz şeker (Pudra şekeri de tercih edebilirsiniz)
Yapılışı:Yufkayı açıyoruz. Kaymağı küçük parçalar şeklinde yufkanın her tarafına yerleştiriyoruz. Üzerine fıstığı ve 3 yemek kaşığı şekeri serpiyoruz. Zarf kapatır gibi kapatıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Erittiğimiz yağdan bir kısmını kapattığımız yufkanın üstüne sürüyoruz. Üstü kızarıncaya kadar gözleme pişirir gibi pişiriyoruz. Servis yaparken kalan şeker ve fıstıktan üzerine de serpiyoruz.