Kamu destekli kredilerle patron olan kadınlar arasına Adanalı Hülya İşimtekin de girdi. Teknolojiye yenik düşen mesleklerden biri olan terziliği bırakıp yufkacılığa başlayan İşimtekin, KOSGEB kredisiyle ekipman alıp seri üretim imalathanesi kurunca gıda sektöründe hızla yükseldi. 'Asya Köy Yufkası' markasıyla piyasada sağlam bir yer edindi.
KATKI MADDESİ YOK
Kızının adını koyduğu markası için Hadırlı Mahallesi Hadırlı Caddesi'nde üretim yapan Hülya İşimtekin, yufkada un, kepek, su, tuz ve mayadan başka hiçbir katkı maddesi kullanmıyor. İşimtekin, geleneksel damak tadımıza uygun doğal üretimle piyasaya girmek istediğini, ürettiği yufkaların emsallerine göre daha kalın olduğunu belirterek, "Bu kalınlık, yufkanın ekmek ya da sıkma olarak yerken alınan lezzetin daha çok artmasını sağlıyor" dedi