X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tescilli kebap eğitimi sertifikaları dağıtıldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Tescilli kebap eğitimi sertifikaları dağıtıldı

  • Giriş Tarihi: 7.12.2013

Zonguldak'ta sigortacılık yapan Metin Bulman ile emekli finans uzmanı eşi Canan Bulman, Etiyopya'da kebapçı açmak için önce şirket kurdu, sonra Adana'da eğitim aldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sigortacılık yapan Metin Bulman ile bir firmanın finansman müdürlüğünden emekli eşi Canan Bulman, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da kebapçı dükkanı açmak için kolları sıvadı. Önce Etiyopya'da şirket kuran bir çocuk sahibi çift, ardından Adana Ticaret Odası'nın (ATO) düzenlediği kebap eğitimine katıldı. Sertifikalarını alan Metin-Canan Bulman çifti, evlerini satarak birkaç ay içinde Addis Ababa'da 'Baba Kebap' adıyla restoran açmayı planlıyor.

YATIRIM FIRSATI VAR

Aslen Adanalı olan ancak tam 40 yıldır memleketinden uzakta iş hayatını sürdüren Metin Bulman, bir arkadaşlarının önerisi üzerine Etiyopya'da yatırım yapmaya karar verdiğini söyledi. Daha önce Türkiye'de kahvaltı üzerine bir mekan açmayı planladığını belirten Bulman, "Ama Etiyopya'yı iyi bilen arkadaşım tavsiye edince Addis Ababa'ya gittim. Oradaki yatırım fırsatını gördüm" dedi. Metin Bulman, Addis Ababa'daki ilk kebapçı dükkanını açacaklarını söyledi. Canan Bulman da restoranda salata menüsüyle ilgilenmeyi planladığını ancak eşine destek amacıyla kebap eğitimine de katıldığını söyledi.

LEZZETİNİ KORUYORUZ
Öte yandan ATO'nun kebap eğitimine, Bulman çiftinin yanı sıra Adana ve Adıyaman'dan toplam 18 kişi katıldı. Kursiyerler 2 gün boyunca ustalardan Adana kebabının yapım tekniklerini ayrıntılarıyla öğrendi. Sertifika töreninde konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, tescil işlemi ve eğitimlerdeki amaçlarının, Adana kebabının Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde, lezzetini kaybetmeden, gerçeğine uygun şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

FİNANSMANI TESCİL İŞLEMİNDEN
ATO Tescilli Adana Kebabı Komisyonu Başkanı Vedat Bayraktar da eğitim programına bu yıl Adana, Adıyaman ve Zonguldak'tan kebapçılar ve amatörlerin katıldığını söyledi. Bayraktar, eğitimin giderlerinin, Adana kebabı tescil işlemleri için alınan ücretlerden karşılandığını, kursiyerlerden ücret alınmadığını belirtti. Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Aslan da eğitimlerin önemine dikkat çekti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.