Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından geleneksel tatlımız baklavanın 'Antep Baklavası' olarak uluslararası tescili için Avrupa Birliği'ne 2009 yılında yaptığı başvuru sürecinde mutlu sona ulaşıldı. AB Komisyonu, GSO'nun Antep Baklavası'na ilişkin resmi başvurusunun 8 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından 3 ay içinde itiraz gelmediği için, Antep Baklavası'nın tescili konusunda nihai onayını verdi. Resmen AB tescilli olan Antep Baklavası, Türkiye'den tescil edilen ilk ürün olması açısından büyük önem taşıyor.
SÜREÇ TAMAMLANDI
AB tescilini almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Sanayi Odası'nın başlattığı tescil süreci bitti. Tescil onaylandı. Antep Baklavası artık AB'li. Tescil sürecini başlatan odamızın eski Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nejat Koçer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
TÜRKİYE İÇİN BAŞARI
Baklavanın, Gaziantep ile özdeşleşen önemli bir marka olduğunun altını çizen Konukoğlu, "Antep Baklavası'nın, uluslararası tescilini almamız Avrupa'da elde ettiğimiz büyük bir başarıdır. AB'ye girmek için bu kadar uğraşıyoruz, biz Gaziantep olarak yine bir ilke imza attık ve farkımızı ortaya koyduk. AB tescilini alarak, Antep Baklavası'nın Gaziantep'in ve Türkiye'nin olduğunu tüm dünyaya ispatladık. Gurur duyuyoruz. Antep Baklavası, marka şehir Gaziantep'in marka ürünüdür" diye konuştu.