Kokusu ve lezzetiyle çilek suyu, reçel ve kozmetik sektörüne kadar geniş bir alanda kullanılan çileğin üretim tekniklerinin Mersin'in Anamur ilçesinde gelişmesiyle açık alanda, kapalı ve topraksız seralarda üretilerek yılın 8 ayı tüketiciye ulaştırılıyor. Anamur'da 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek meyvesi elde ediliyor.
TEKNİK GELİŞTİRİLMELİ
Ağırlıklı olarak iç piyasada raflarda yerini alan Anamur çileği, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Macaristan'a da ihrac ediliyor. Anamur'da yoğun olarak hasadı yapılan Anamur çileği ilk etapta 2,5 liradan piyasaya giriyor. Ziraat Mühendisi Mustafa Güngör "Piyasalara farklı çilek çeşitlerinin girmesi ile birlikte yaklaşık 8 ay üretici farklı boy ve kalitede çilek üretiyor. İhracatın daha iyi olabilmesi için daha teknik çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.