Tavuk
üretimi ve tüketimi, son 10 yılda büyük artış göstererek 2 katına çıktı. Buna paralel olarak da her yıl tavuk üretim miktarı yüzde 10 artarak, son 1 yılda yaklaşık 2 milyon tona ulaştı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Benli, beyaz et tüketiminde yaşanan artışın kırmızı et tüketiminde görülmediğine dikkat çekti. İstatistiki veriler incelendiğinde, 2000'li yılların başlarında kişi başı ortalama yıllık beyaz et tüketiminin 9,5 kilogramken, bu rakamın 2013 yılı ve sonrasında 20 kilograma çıktığını belirten Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Benli, bu hızlı artışla Türkiye'nin beyaz et tüketiminde dünya sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi. Bireyin sağlıklı gelişimini tamamlayabilmesi için yeterli ve dengeli protein alımının önemli olduğunu vurgulayan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Benli, sağlıklı bir bireyin ağırlığına bağlı olarak, günlük yaklaşık 70 ila 100 gram arasında protein alması gerektiğine dikkat çekti.