X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Erhan Özmen: Buğday, un, ekmek... Göbeklitepe
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Erhan Özmen: Buğday, un, ekmek... Göbeklitepe

  • Giriş Tarihi: 22.3.2014

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından 13-16 Mart'ta Belek Titanik Otel'de gerçekleştirilen ve 21 ülkeden 780 katılımcının iştirak ettiği uluslararası kongre ve serginin ana teması ekmek olsa da elbette ki buğday konuşulmadan olmazdı. Hem buğday konuşulacaktı hem de buğdayın ana vatanının Türkiye olduğunu dünyaya anlatan Göbeklitepe konuşulacaktı. Tabi ki Adem ile Havva'nın cennetten geldiği yer olarak tanımlanan ve şu ana kadar keşfedilen en eski tarih olan (M.Ö. 12 bin yıl) Göbeklitepe'yi tanıtan 10 dakikalık film tek kelimeyle muhteşemdi. Buğdayı biz unun, ekmeğin hammaddesi olarak biliriz. Çok önemli, besinsel bir değer olarak biliriz. Elbette ki ekmeği bir nimet olarak kutsal kabul ederiz. Ancak, bu filmi mutlaka izleyin ki buğdayın çok önemli bir yönünü daha, yani arkeolojik bir değer olduğunu da görün (http://www.youtube.com/ watch?v=9qyD3EjU0Gg) Son zamanlarda sık konuşulan ve tartışılan ekmek, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından iki gün boyunca tartışıldı. Çok değerli hocam Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Özer raportörlüğünde hazırlanan sonuç bildirgesi kamuoyunu aydınlatmak anlamında medyanın gıda, beslenme ve sağlık konuları ile ilgilenen köşe yazarları ve muhabirlerine gönderilmektedir. Ayrıca TUSAF'ın www.tusaf.org adresinde bu sonuç bildirgesi yayımlanmaktadır. Herkese mutlu, huzurlu hafta sonları…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.