Gaziantep'te
sağlığa olan faydaları ile bilinen urmu dut yoğun bir şekilde tüketilirken şurubu da soğuk içecekler arasında yaz aylarının favorisi. Gazianteplilerin urmu dutu çok sevdiklerini ve yoğun talep gösterdiklerini aktaran 30 yıllık manav Mehmet Çevik, "7 yıldır urmu dut şurubu yapıyorum. Urmu dut, İzmir'de, Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Gaziantep'te yetişen bir üründür. Türkiye'nin başka illerinde yetişmez. Yaz aylarında 3 ay yetişen bir üründür" dedi. Çevik, "Halkımız yazın serinletici etkisi olduğu için, ağız yaraları için, sindirim sistemine faydaları olduğu için, değişik faydalarından dolayı alıp içiyorlar. Gaziantepliler çok seviyorlar. Zaten sevmeseler biz de bu meslekten ekmek yiyemeyiz. Halkımız yoğun talep gösteriyor" şeklinde konuştu. Bozkurt, urmu dut şurubunun en fazla Ramazan ayında tüketildiğini kaydetti.