Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Baş Diyetisyeni Uzman Hatice Baygut, sahur ve iftar arasında geçen uzun sürede sindirim kanalının aktif halden inaktif hale geçtiğine dikkat çekerek bunun da bağırsak hareketlerinde belli oranda azalmaya yol açmakta olduğunu vurguladı.
YAVAŞ VE AZ YİYİN
Uzun süren açlığın ardından iftarla birlikte hızlı ve yüksek miktarlarda gıda tüketiminin mide ve bağırsaklarda şişkinlik ve gaz problemleri yaratabileceğini anlatan Hatice Baygut, "İftar sonrası yoğun gıda tüketimi ve bu tüketimin akşamın ilerleyen saatlerine rastlaması, sahurda da yine beslenmenin devam etmesi kaliteli uykunun zarar görmesine de neden olabilir" dedi.
YETERLİ SIVI ALIN
Uzman Diyetisyen Baygut, porsiyon miktarlarını fazla arttırmadan ve yenilenlerin içeriğinde bulunan maddelere dikkat edilmesini isteyen Baygut, "Dikkat edilmesi gereken ilk nokta sahur ve iftarda yeterli sıvı alımıdır. Bir anda fazla miktarda yemek yemenin vücuda yükleyeceği yükü azaltmak için iftar 2 öğüne bölünmelidir" diye konuştu.
DOĞRU BESLENME
Baygut şu önerilerde bulundu; "İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmeli, böylece hem fazla miktarda yemenin vereceği olumsuzluklar engellenmeli hem de yavaşlayan metabolizmaya destek olunmalıdır. Sindirim sisteminde meydana gelen değişiklikler sonucunda görülen kabızlık, şişkinlik ve gaz problemlerini doğru beslenerek aşmak mümkündür."