Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Beş bin balık denize bırakıldı

Giriş Tarihi: 27.6.2014
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi, doğal balık stoklarını korumak ve güçlendirmek adına örneğine az rastlanan bir çalışmaya imza attı. Yumurtalık Deniz Ürünleri Eğitim-Öğretim ve Araştırma İstasyonu'nda deniz suyu kullanılarak havuzlarda üretilen ve 10-15 cm boya ulaşmış levrek ve çipuralar denizdeki balık stoklarını güçlendirmek amacıyla doğaya bırakıldı.

ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Avşar, Doç. Dr. Caner Enver Özyurt ve öğrenciler yetiştirme havuzlarında bulunan levrek ve çipuraları kepçelerle alarak taşıma kapları ile deniz kenarına getirdi. Öğrenciler ve akademisyenler denize girerek balıkların adaptasyonunu sağladı. Su Ürünleri Fakültesi'nin havuzlarında yetiştirilen yaklaşık 5 bin balık, öğrenci ve akademisyenlerin yardımıyla doğal ortamları olan denize bırakıldı.

GELECEĞE TEMİZ DENİZLER
ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık, deniz ve iç sularımızın ülkenin zenginliği olduğuna dikkat çekerek, bu verimli alanların korunması konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olması çağrısında bulundu. Dekan Prof. Dr. Oya Işık, "Denizlerimizi gelecek nesillere kullanılabilir ve temiz şekilde bırakmak istiyorsak su ürünleri mühendisliğine önem vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
ARKADAŞINA GÖNDER
Beş bin balık denize bırakıldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz