GÜNÜN YEMEĞİ
Sebzeli tepsi köfke
Malzemeler: 500 gr. köftelik kıyma 2 dilim ekmek içi (bayat) 2 diş sarımsak 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta yarım demet maydanoz konserve garnitür 2 yemek kaşığı zeytinyağı kimyon, karabiber, tuz
Sosun yapılışı: 1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pul biber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynatın.
Yapılışı: Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, yumurtayı, zeytinyağını, maydanozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun. Yoğrulmuş kıymayı ikiye bölün. İsteğe göre benim yaptığım gibi arasına garnitürde koyabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına ya da tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin, üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.
GÜNÜN ÇORBASI
Mantar çorbası
Malzemeler: 250 gr. mantar 4 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 2 su bardağı süt 4 su bardağı et suyu Yarım demet dereotu Tuz, karabiber
Yapılışı: Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp, mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin.
GÜNÜN TATLISI
Kayısı tatlısı
Malzemeler: 1 kg. kuru kayısı 400 gram şeker 2 çorba kaşığı susam 200 gram badem içi yada ceviz 2 litre su Yarım limon suyu Kaymak
Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın. Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın. Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın. Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun. Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın. Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın.