GÜNÜN YEMEĞİ
Patlıcan dizme
Malzemeler: 4 adet orta boy kemer patlıcan 500 gr. dana kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1 çorba kaşığı salça 3 diş sarımsak
Yapılışı: Kıymanın içine kuru soğan rendelenir. Maydanoz ince ince doğranır. Tuz, karabiber hepsi iyice yoğrulur. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yassı köfteler hazırlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve iki parmak kalınlığında alttan kopartmadan kesilir. Bu aralıklara hazırladığımız köfteler yerleştirilir. Tencereye alınır ve salça su ile inceltilir. İçine sarımsaklar ezilip çarpılır. Tenceredeki boşaltılır. 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
GÜNÜN ÇORBASI
Mısırlı domates çorbası
Malzemeler: 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 3 çorba kaşığı domates püresi 3 su bardağı su 250 gr. konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp eklenir. Domates püresi eklenip 5 dakika pişirilir. 3 bardak su, tuz ve mısır taneleri eklenip 10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
GÜNÜN TATLISI
Paşa lokumu
Malzemeler: 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 1 litre süt 3 yemek kaşığı kakao 2 kutu kremşanti 1 su bardağı soğuk süt Hindistan cevizi
Yapılışı: Şeker, un ve kakao bir tencereye konur. Süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Hindistan cevizi serpilmiş borcama boşaltılıp yayılır. Buzdolabında soğuması için beklenir. Bu sırada iki paket kremşanti ve bir bardak süt mikserle çırpılır o da buzdolabında soğuması için beklenir ve kremşanti soğumuş muhallebinin üzerine yayılır. Tekrar buzdolabına kaldırılır ve sonra bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, kısa kenardan 4 parmak eninde şeritlere kesilir. Kesilen parçalar spatula yardımı ile rulo şeklinde sarılarak servis tabağına yerleştirilir.