GÜNÜN YEMEĞİ
Girit kabağı dolması
Malzemeler: 10 tane girit kabağı Yarım kg. kıyma 1 su bardağı pirinç 2 orta boy soğan 5-6 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım tatlı kaşığı biber salçası Zeytinyağı Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı: Kabakların dışını tırtıklayıp içini tatlı kaşığıyla oyun. Pirinci yıkayın. Soğanı küçük doğrayın. Sarımsakları ezip, maydanozları ince kıyın. Bir kaseye alıp kıyma, salçalar, baharatlar ve zeytinyağını ekleyip dolmaların içini doldurun. Tencereye dizip kabakların yarısına gelecek kadar salçalı ve sıvıyağlı su hazırlayıp dolmaların üzerine dökün. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte yarım saat pişirin.
GÜNÜN ÇORBASI
Erişteli nohutlu yoğurt çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı tavuk suyu + 1,5 su bardağı su 1,5 yemek kaşığı un 3diş sarımsak 1çay bardağı erişte 1çay bardağı tel şehriye 1 çay bardağı yoğurt Tuz, kırmızıbiber Kuru nane
Yapılışı: Bir tencereye az sıvıyağ koyup unu ekleyip kavurun. Dövülmüş sarımsak ilave edip üzerine tavuk suyu ve suyu koyarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya erişte ve tel şehriyeleri ilave edin. Hafif yumuşayınca nohutları ekleyin. Bir kasede çırptığınız yoğurda çorbanın kaynayan suyundan alıp karıştırın. Yavaş yavaş çorbayı karıştırarak ekleyin ve kaynamaya bırakın. Bir tavada yağı kızdırıp içine nane ve kırmızıbiber koyun ve altını kapatıp çorbaya ilave edin.
GÜNÜN TATLISI
Krem şokela
Malzemeler: 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker 1 paket kakao (90 gram' lık) 1 paket bitter çikolata
Yapılışı: Tüm malzemeleri ocak üstünde karıştırarak pişirin, koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun, üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.