Mutfağının
yanı sıra baklavasıyla da meşhur Gaziantep'te üretilen fıstık ezmesi, kilogramı 80 liradan tüketiciyle buluşuyor. Gastronomi turizminden her geçen gün daha fazla pay alan Gaziantep, özellikle tatlı sektöründe tüketiciye oldukça geniş yelpazede seçenek sunuyor. AB tescilli Antep baklavasının yanı sıra bülbül yuvası, şöbiyet, sarma ve havuç dilimi gibi tatlıları tüketiciyle buluşturan Gazintepli ustaların yaptığı fıstık ezmesi, fiyatıyla adeta cep yakıyor.
ALTIN FİYATINA EZME
22 ayar altının gramı 79 ila 81 lira arasından işlem görürken, kilogramı 80 liradan satışa sunulan fıstık ezmesi, yüksek fiyatına rağmen özellikle hediyelik olarak baklavaya göre daha uzun süre dayanması nedeniyle tercih ediliyor. Bir baklava işletmesinin yetkilisi Metin Özgüven, fıstık, şeker ve suyun karışımıyla elde edilen tatlının çok beğenildiğini söyledi.
YAĞ VE UN YOK
İçerisinde hamur ve yağ bulunmayan tatlının baklava satışı yapılan iş yerlerindeki gözde ürünlerin başında geldiğini ifade eden Özgüven, fıstık ezmesinin daha çok hediyelik olarak tercih edildiğini vurguladı. Metin Özgüven, her zaman revaçta olan baklavayı fıstık ezmesinin takip ettiğini vurguladı.