Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Baş Diyetisyeni, Öğretim Üyesi Dr. Hatice Baygut, kış aylarında bağışıklık sistemlerinin besinlerle güçlendirilmesi uyarısında bulundu. Uzman Diyetisyen Dr. Hatice Baygut, "Bağışıklık sistemimizin kuvvetli olmasında besinlerin çok büyük rolü vardır. Herkesin bildiği C vitaminine ek olarak A ve E vitaminleri; selenyum, çinko gibi mineraller, bazı yağ asitleri ve bitkilerde doğal olarak bulunan koruyucu kimyasal maddeler (fitokimyasallar) bağışıklık sistemi fonksiyonlarının devamlılığını sağlamada etkilidir" dedi. Dr. Baygut açıklamalarına şöyle devam etti; "Özellikle C vitamini, E vitamini ve beta karoten ile diğer meyve ve sebzelere oranla bağışıklık sistemi üzerinde daha olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve oluşabilecek birçok kronik rahatsızlığa karşı korunmanızı sağlar. Mevsim geçişlerinde metabolizma hızının değişmesi, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riski de artar. Güçlü bağışıklık sistemi için, yeterli ve kaliteli uykuyu, fiziksel aktiviteyi, stresten uzak yaşamı, yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamalıyız."