Sağlık
Bakanlığı'nın "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı" kapsamında yürütülen "Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda" konulu etkinlik, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte Adana'daki okullarda uygulanmaya başladı. Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı edinme, meyve tüketimine yöneltmeyi amaçlayan program kapsamında, Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik çalışma yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde görevli diyetisyenlerinler eşliğinde çocuklara eğitim verildi.
FAST FOOD TEHLİKESİ
Etkinlikte konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil "Günümüz dünyasında hareketsizlik ve elektronik oyuncaklar dışında bir de fast food tarzı yiyecekler var. Geleneksel yiyeceklerimizden uzaklaştıkça sağlığımız tehlikeye girebiliyor. Ailelere hazır gıdalardan ziyade bizzat evde kendi hazırladıkları doğal gıdalarla çocuklarını beslemelerini öneriyoruz. Çocuklarımız okulda sürekli çikolata, bisküvi, hamburger, cips, kola gibi zararlı yiyecekler ve içecekler tüketmesin" dedi.
AİLELERİN GÖREVİ BÜYÜK
Çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesinde ebeveynlere büyük görevler düştüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazim Baran ise sabah kahvaltısının önemini hatırlattı. Baran, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hatırlatarak, "Çocuklarımıza sağlıklı beslenme alışkanlığı küçük yaşta aileler tarafından kazandırılmalıdır. Ebeveynler çocuklarımıza kahvaltı yaptırmadan okula kesinlikle gönderilmemelidir" şeklinde konuştu.