X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Maraş dondurmasını İtalyanlara anlattı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Maraş dondurmasını İtalyanlara anlattı

  • Giriş Tarihi: 26.9.2014

İtalya'nın Portici kentinden gelen Portici Belediyesi Başkan Yardımcısı Aniello Pignalosa, Portici şehri Finans Departmanı Başkanı Salvatore Nacarlo, AB İşleri Danışmanı Simone d'Antonio ile Kent Konseyi Üyesi Pasquale Sannino'dan oluşan heyet, Kahramanmaraş'a gelerek MADO'nun Gaziantep yolu üzerindeki tesislerini gezdi. MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, konuk heyetin tüm sorularını içtenlikle yanıtlarken, başarının altında sevgi ve çok çalışmak olduğunu söyledi. Konuk heyetin "Nasıl bu kadar büyüdünüz?" sorusuna hayal edilemeyen hiçbir şeyin başarılamayacağı nı anlatarak yanıt veren Atilla Kanbur, İtalya ile Türkiye'nin ortak noktasının dondurma olduğunu söyledi. Kanbur, Roma'da üretilen dondurma ile Kahramanmaraş dondurmasını birbirinden ayıran en önemli özelliğin Maraş dondurmasının natürelliği olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

KEÇİ SÜTÜ ÖNEMLİ
"Bizim dondurmamız tamamen natürel bir dondurma. Dondurmamızın olmazsa olmazı keçi sütü. En güzel süt manda, sonra koyun, sonra keçi sütüdür. Ancak, aroması en yüksek süt keçidedir. Çünkü, keçi seçici bir hayvandır. Dağlardaki nadide bitkileri yer. O yüzden keçi sütü önemlidir. Yaz aylarında 24 saat üretim yapıyoruz. Bu saatte 5 tonu geçiyor. Nüfus oranlaması yapıldığında en çok dondurma Kahramanmaraş'ta tüketiliyor. Kanada, Amerika ve İngiltere'yi geçiyoruz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.