Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Japonya'nın Chiba eyaletinde düzenlenen Foodex Japan 2015 Gıda Fuarı'na katıldı. 77 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda stant açarak tanıtım çalışmalarını sürdüren Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, tanıtımını yaptığı ürünleri kullanarak yaptığı yemekler büyük ilgi gördü. Japonların milli yemeği olan suşiyi bulgurla pişiren MBTG standı Japonların büyük odağı haline geldi. Japonlar ilk defa yapılan "bulgurlu şuşi"den alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Dünyanın bir çok ülkesinde tanıtım çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini ifade eden MBTG Başkanı Surur Aydın, yaptığı açıklamada, fuarda MBTG ürünlerine yönelik bilgilerin yer aldığı Japonca broşürler dağıttıklarını söyledi. Ürünlerin pişirilmesi hakkında ziyaretçilere aydınlatıcı bilgi verildiğini aktaran Aydın, bulgurlu suşiden mercimek çorbasına, nohutlu bulgur pilavından makarna çeşitlerine, sarmadan bulgur tatlısına ve kısıra kadar çeşitli yemeklerin pişirildiğini kaydetti.