Öğrenci değişim programı Erasmus çerçevesinde Gaziantep'e gelen 7 Rus öğrenci, Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın (GASMEK) Cumhuriyet merkezinde Gaziantep yuvalaması yuvarlayıp dolma doldurdu. Gaziantep mutfağını yakından tanıyan Rus öğrenciler daha sonra yaptıkları yemekleri tattı. Dolmayı acılı bulan Rus öğrenciler, Türk yemeklerini baharatlı ve çok etli bulduklarını ifade etti.
TÜRKÇE ÖĞRENDİLER
Yuvalama ve dolmanın yanında manş, pirinç pilavı ve irmik tatlısı da yapan öğrenciler, Türkçe öğrenmeyi de ihmal etmedi. Vladislav Bednik isimli öğrenci, yemeklerin çok lezzetli, ancak acılı olduğunu ifade ederek, "Gaziantep çok güzel ve sıcak bir şehir. Özellikle mutfaktaki yemek tatları çok değişik. Ama bir o kadar da lezzetli" diye konuştu.
BAHARATLI BULDULAR
Olesio Ivanchenko da yuvalamayı ilk kez Gaziantep'te gördüğünü ve tadının çok güzel olduğunu söyledi. Rusya'da da dolma yaptıklarını ifade eden Ivanchenko, "Bizim orada da dolma yapılıyor. Ancak sizinkine göre daha az baharatlı ve daha az etli yapılıyor. Ama yuvalamayı ilk kez burada tattım ve çok beğendim" şeklinde konuştu.