Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Buğdayda kayıp ve 'septorya' tehlikesi

Giriş Tarihi: 7.5.2015
Buğdayda kayıp ve 'septorya' tehlikesi
Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, "Doğu Akdeniz Bölgesi buğday alanlarında septorya hastalığının yaygınlığı ve zarar durumunun tespiti" konusunda bir proje yürüttü. Projeyi değerlendiren İstasyon Müdürü Dr. Naim Öztürk, septorya hastalığının Çukurova'da özellikle yağışlı geçen yıllarda buğday yapraklarında kuruma şeklinde kendini gösterdiğini, mücadele yapılmazsa yüzde 50 ürün kaybına neden olabileceğini söyledi. Dr. Öztürk, hastalık ile ilaçlı mücadeleden önce sık dikim ve aşırı azotlu gübre uygulamasından kaçınmanın yanı sıra dayanıklı çeşit kullanılmasının da hastalık çıkışının engellenmesinde çok önemli olduğunu vurguladı. Buğdayla ilgili projeyi yürüten Ziraat Yüksek Mühendisi Gülsüm Ünal ise bölgedeki 5 ilde, 9 bin 290 dekar alan ve 260 farklı tarlada yapılan incelemede, ortalama yüzde 59 oranında hastalıkla karşılaştıklarını dile getirdi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Buğdayda kayıp ve 'septorya' tehlikesi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz