X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Erhan ÖZMEN: Kararlıyız
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Erhan ÖZMEN: Kararlıyız

  • Giriş Tarihi: 23.5.2015

Ekmeğin faydalı bir besin olduğunu kanıtlamaya ve Gaziantep'te ekmek kalitesini artırmaya kararlıyız. Değerli dostlar, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile birlikte dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip, gastronominin başkenti Gaziantep'te kaliteli ekmek üretimi için çalışmaya başladığımızı yazmıştım. 'Ekmekte Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması' adına başladığımız projedeki gelişmeleri, çalışmalarımızın her aşamasını sizlere aktarmaya devam edeceğim. Ta ki hedefe ulaşana kadar. 'Ekmekte Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması' toplantılarının üçüncüsünü konunun tüm tarafları, muhatapları ile birlikte hafta içinde gerçekleştirdik. Kimler bu muhataplar derseniz: GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Arif Akpınar, Şahinbey Belediyesi Ruhsat Denetim ve Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı… 'Gaziantep'te üretilen ekmek gerçekten kalitesiz mi?', 'Kalitesiz diyorsunuz da neye göre, kime göre, hangi özelliğinden dolayı?' sorularını yanıtlayabilmek, sağlıklı, doğru ve de bilimsel analizler yapabilmek adına, ekmeğimizin diğer üretim bölgelerindekinden farkını net bir şekilde ortaya koymak gerekiyordu. Bu gereklilikten yola çıkarak bir önceki toplantıda aldığımız karar doğrultusunda Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Adana gibi illerden getirilen ekmek çeşitlerini inceledik. Bu ekmeklerle Gaziantep'te hazırlanan ekmeği tat, görüntü ve gramaj bakımından karşılaştırdık. Bu ürünlerin kül, nem ve sedimantasyon oranları ile pişirilme süreleri hakkında da bilgiler edindik. Böylece Gaziantep ekmeğinin ne noktada olduğunu daha net görebildik. Şimdi çalışmalarımız bu bilgi ve veriler doğrultusunda ilerliyor. Ekside olduğumuz hususları artıya çevirebilmek, artıda olduklarımızı daha da ilerletebilmek için metotlar belirlenecek. Ekmek üretimi büyük bir sektör haline gelmiş durumda. Belli standartların yakalanması noktasında hep birlikte kararlılıkla, ortak hareket etmeye ihtiyacımız var. Mesleki eğitimleri de kapsayan bu projede amacımız en güzel ve en kaliteli ekmeğin Gaziantep'te hazırlanmasını sağlamak. Daha önceki yazımda belirttiğim gibi benim hedefim çok daha ileride, bir gün bu sektörün de ihracat yapar hale gelmesi noktasında.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.