Gaziantep'te francala ve pide ekmekte var olan kaliteyi artırmak amacıyla düzenlenen "Ekmekte Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması" toplantılarının üçüncüsü Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) gerçekleştirildi. Sağlıklı bir analiz için önceki toplantıda alınan karar doğrultusunda komşu illerden getirilen ekmek çeşitleri sektör temsilcilerinin değerlendirilmesine sunuldu.
EĞİTİMİN ÖNEMİ
Komşu illerde üretilen ekmeklerin benzerliklerinin ve farklılıklarının ortaya konulması açısından somut değerlendirmelerin önem taşıdığına vurgu yapan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ekmekte kalitenin sadece üretimde belirli standartların uygulanması ile tek başına elde edilemeyeceğine dikkat çekti. Tiryakioğlu, fırın çalışanlarının üretim ve hijyen noktasında mutlaka eğitilmesi gerektiğini ifade etti.
ORTAK HAREKET
Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen ise hedeflerinin en güzel ve en kaliteli ekmeğin Gaziantep'te hazırlanmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Yaklaşık bin 500 pide fırının bulunduğunu belirten Özmen, "Belli standartların yakalanması noktasında hep birlikte kararlılıkla, ortak hareket etmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.