X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 20.6.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ

Balık graten

Malzemeler:
4 beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gr kaşar rendesi
1çay kaşığı hardal
2 havuç
4 küçük patates
1 çarliston biber
Tuz, karabiber

Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin. Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin. Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

GÜNÜN ÇORBASI

Şehriye çorbası

Malzemeler:
2 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı arpa şehriye

Yapılışı: Domates, biber, kırmızıbiber ve salçaları robotta ince bir şekilde çekin ve birbiri ile karıştırıp koyu bir sos elde edin. Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kızdırın yukarıda elde ettiğiniz karışımı ekleyerek 3 dakika kavurmaya devam edin. 1 lt su ilave ederek kaynayınca altını kısıp 30 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Arpa şehriye ya da tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin eğer çorba çok yoğun görünürse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.

GÜNÜN TATLISI

Kar lokumu

Malzemeler: n125 gr margarin
9 yemek kaşığı un
1 litre süt
9 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı: Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın. Dar, uzun bardakların içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.