X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 21.6.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ

Boranye ve patatesli köfte

Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et veya kıyma
1-2 kuru soğan
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük fincan tuzlu yoğurt
Pul biber
1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin)
Kuru nane

Yapılışı: Kıyma veya kuşbaşı etleri soğan ve yağ ile biraz pişirin. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin. Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber ve haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.15-20 dakika kapağı açık şekilde ocakta kaynatın.

GÜNÜN ÇORBASI

Ekmek çorbası

Malzemeler:
Yarım bayat ekmek
4 su bardağı et suyu
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Biraz süt veya su

Yapılışı: Bayat ekmek çok ince ve küçük parçalara kesilir bir tencere içinde et suyu ile beraber ateşe oturtulur ve ekmekler ezilene kadar kaynatılır. İçine yağ, tuz, karabiber eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Bir kap içerisinde iki yumurtanın sarısı sütle karıştırılır, iyice çırpılır. Ateşten çektiğiniz çorbanızın içerisine yavaş yavaş eklenir. Üzerine maydanoz serpilip servis yapılır.

GÜNÜN TATLISI

Güllaç sarma

Malzemeler:
1 lt süt
1 bardak toz şeker
6 yaprak güllaç
200 gr ceviz

Yapılışı: Önce cevizleri havanda dövüp hazırlayın. Hafif iri kalsın. Sütün içine şekeri ekleyip, karıştıra karıştır eritin. Ateşin üstüne alıp hafif kaynamaya başlayınca ateşi söndürün. Diğer yanda güllaçları ıslatmak için geniş bir tepsi hazırlayın. Bir tarafına destek koyarak tepsiye hafif meyil verin. Güllaç yaprağını koyun, parlak yüzü altta kalsın. Yarısını 1 kepçe süt dökerek ıslatın. Diğer yarıyı üstüne katlayıp bir kepçe daha süt dökün. Islatılan güllaç yaprağını tepsinin içinde yukarı doğru kaydırın ki sütün içinde kalıp daha fazla erimesin. 1 çorba kaşığı cevizi katladığınız güllaç yaprağının üstüne dökün ve rulo halinde kıvırın. Yaprakların hepsine aynı işlemi uygulayın. Kabın içine aldıkça 1 kepçe süt de üstüne dökün. Sütü iyice emince servis yapabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.