GÜNÜN YEMEĞİ
Yufkalı köfte
2 adet yufka
300 gr kıyma
2 yemek kaşığı ekmek içi
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta Kimyon, karabiber, tuz
Az salça, maydanoz
Üzeri için dilerseniz domates sosu
Yapılışı: İlk önce köfteyi hazırlayın. Kıymanın içine ekmek içini ekleyin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Yumurtayı da kırın ve salçayı, baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Yufkayı tezgaha serin ve hafif yağlayın. Yarıya yakın kısmını kapatıp yarım daire yapın. Uzun kısmına kıymanın yarısını yayın. Rulo yapıp 2 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz yer yukarıda kalacak şekilde çöp şişlere dizin. Üzerine yağ sürüp fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine de dilerseniz domates sos, dilerseniz de sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapabilirsiniz. Domates sos için ise, 2 domatesi rendeleyip çok az yağda kavurarak 1 tatlı kaşığı kadar salça ve az karabiber ekleyebilirsiniz.
GÜNÜN ÇORBASI
Kremalı brokoli çorbası
Yarım paket brokoli
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
10 adet mantar
5-6 su bardağı sıcak su
Yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un (bulyonun tuzu az gelirse tuz ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Soğan ve havuçları küp küp doğrayın. Brokoliyi ve mantarları yıkayıp ufak parçalara ayırın. Mantar ve doğradığınız tüm malzemeyi tencereye alıp üzerine suyu ve bulyonu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın. Margarini tavada eritin üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıp kum gibi oluncaya kadar kavurun. Tencerenin altını iyice kısarak hazırladığınız kavrulmuş unu tencereye ekleyip iyice karıştırın. Çorbada pürüz kalmayıncaya kadar blenderden geçirin. Tencereyi tekrar ocağa alın, kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. İçine kre
mayı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. İsteğe göre krema ile süsleyerek sıcak servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Krem şokola
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Her bardak için yarım dilim normal ya da kedi dili bisküvi Kreması için:
1 paket krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Bisküviler haricinde tüm kuru malzemeyi eleyerek tencereye alın, soğuk sütü tencereye eklerken çırpıcı yardımıyla sürekli çırpın. Ocağın altını yakın ve karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkıp yoğunlaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilınmasını bekleyin ve servis kaselerine ya da bardaklara birer parça bisküvi ekledikten sonra yarısına kadar ılık şokolayı dökün. Kremayı 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile iyice çırpın ve kasedeki şokolaların üzerine ekleyin, buz dolabında 1 saat kadar beklettikten sonra çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.