GÜNÜN YEMEĞİ
Etli kuru bamya
Malzemeler:
500 gram kuru bamya
100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kasığı domates & biber karışık salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 litre su
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı sirke
Yapılışı: Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı ilave ederek 30 saniye daha kavurun ve bamyaları ekleyin. 1 litre suyu ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
GÜNÜN ÇORBASI
Kremalı sebze çorbası
Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
3 adet pırasa
1 avuç lahana
1 kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı un
1,5 litre sıcak su
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tüm sebzeleri yıkayıp soyun ve rendeleyin. Tereyağını geniş bir tencereye alın ve sebzeleri ekleyerek harlı ateşte 2-3 dakika soteleyin. Unu ekleyerek karıştırın. Un tamamen eriyince karıştırmaya devam ederek azar azar sıcak suyu ekleyin. 15-20 dakika sonra kremasını ekleyin ve 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın. İstediğiniz baharatları ekleyerek sıcak servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Kremalı yufka çanaklar
Malzemeler:
1 adet yufka
Yarım paket çiğ krema
2 yemek kaşığı krem peynir, reçel
Margarin İsteğe göre 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Badem
Yapılışı: 1 adet yufkayı orta boy kareler olacak şekilde parçalara ayırın. Her kareyi oda sıcaklığında margarin ile yağlayın. Fırını en yüksek seviyeye ayarlayın. Yufkalardan 2 ya da 3 parça alın, köşeleri çapraz gelecek şekilde muffin kaplarına yerleştirin ve üzerilerine bastırın. Yufkalar kızarana kadar pişirin. Derin bir kapta krema ve peyniri isteğe göre pudra şekeriyle iyice çırpın. Fırından aldığınız çanaklar soğuyunca kaplardan çıkarın, hazırladığınız kremayı yufka çanaklara paylaştırın. Üzerilerine badem serpin ve reçel gezdirerek servis yapın.