Mersin'in Tarsus ilçesinden başlayıp dünyanın farklı ülkelerine kadar lezzetleriyle ün salan Has Bahçe Restoran, doğallığı ve tarihi konumu açısından da yerli ve yabancı turistlerin lezzet durağı olmaya devam ediyor. 26 yıllık deneyim sonucunda 30'u aşkın yemek çeşidiyle her damağa hitap etmek istediklerini dile getiren işletme yetkilisi Özgür Pektaş, "Önce misafirimiz sonra müşterimiz olun" ifadelerini kullandı.
KALİTEDEN ÖDÜN YOK
Has Bahçe Restoran olarak 26 yıl önce başladıkları lezzet hikayesinde mutlu sona ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Pektaş, "Hiçbir meslek sevmeden yapılmaz ama mutfak çok çok farklı bir kategori. Dondurulmuş gıdayla çalışmıyoruz ve her ürünün taze olması lazım. Eğer kalite standardından bir kez ödün verirseniz bir daha o standardı yakalayamazsınız. Bizim için en önemli kazanç müşteri memnuniyeti ve güvendir" dedi.
ORTADOĞU MUTFAĞI
Bir Ortadoğu mutfağı olarak hizmet veren Has Bahçe Restoran'da, ızgara çeşitlerinden, fırın yemeklerine kadar birçok tat mevcut. En meşhur ve en çok talep edilen yemeklerinin 'Sac kavurma' olduğuna vurgu yapan Pektaş, "Sac kavurma yaparken tamamen kuzu eti kullanıyoruz. Kuzu eti kullandığımız için vatandaşlar etin yumuşaklığından ve pişim süresinden çok memnun. Sac kavurmanın dışında çok geniş bir lezzet konseptine sahibiz" diye konuştu.
TURİSTLERİN İLGİSİ BÜYÜK
Bulundukları bölge haricinde şehir dışı ve yurtdışından da çok sayıda müşteri ağırladıklarına dikkat çeken Pektaş, şunları kaydetti: Bölgemiz turizm anlamında biraz sıkıntılı, Tarsus'un turizm anlamında pek bir yatırımı yok. Şelale üzerinde olmamızın vermiş olduğu bir avantaj var. Hollanda, Almanya ve İtalya'dan buraya yemek yemeye gelen kafileler oluyor. Her sene Nisan ve Mayıs aylarında hemen hemen her gün 3-4 turist kafilesi ağırlardık.