Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki balıklara havuç, marul, ıspanak, brokoli ve roka karışımıyla meydana gelen özel 'Yeşil Diyet' yemleriyle adeta 5 yıldızlı otel konforu sağlanıyor. Bünyesinde barındırdığı 300 türden 7 binden fazla hayvanla ve yüz ölçümü itibariyle Türkiye'de 1'inci, dünyada ise 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi herkesin ilgisini çekiyor. Singapur, Amerika, Güney Afrika, Hindistan, Arjantin, Avusturalya ve daha birçok ülkeden getirilen balıkların bakımlarını üstlenen Sedat Daşçı, yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını söyledi.
ÖDÜL OLARAK YEM
Bütün balıklara ayrı bir özen gösterdiğini belirten Daşçı, "Bütün balıkları çocuklarım gibi büyüttüm" dedi. Bazı balıklara özel "Yeşil Diyet" hazırlandığını anlatan Özsöyler, "Havuç, marul, ıspanak, brokoli ve rokadan hazırlanan özel yeşil diyet dediğimiz ekstradan bir yemimiz var. Bununla haftada bir köpek balığı ve piranaları ödüllendiriyoruz" diye konuştu. Özsöyler, Türkiye'de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi akvaryumunda bulanan vatozdan yavru alındığını sözlerine ekledi.