Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği ve Balıkçılık Forumu Yeni Delhi'de 1997'de kabul edilen '21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü', Türkiye'de ilk kez Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Adana Tarım Fuarı'nda kutlandı. Sasu Su Ürünleri ve Pakyürek Su Ürünleri sponsorluğunda yapılan kutlamada vatandaşlara balık konservesi, balık marine, balık tarifleri içeren kitaplar ve çocuklara yapboz dağıtıldı.
HAFTADA EN AZ 2 KEZ
"Doğayı korumak ve haftada en az 2 kere balık tüketmek" sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürdal Ersoy, "Dünya Balıkçılık Günü olarak kabul edilen ve 18 yıldır geleneksel hale gelen kutlamaları ülkemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Amacımız insanların son derece sağlıklı besin kaynağını olan balığı daha fazla tüketmelerini sağlamak" diye konuştu.