Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde "Çocuklarımız Hayatın Renklerini Çiziyor" etkinliğinde ailelere "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" başlıklı bir sunum yapan özel bir hastanede diyetisyen olarak çalışan Ayşe Şahika Karagöz kahvaltının önemine dikkat çekti. Karagöz, "Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yerler ve obeziteye sürüklenirler" dedi. Kahvaltının, sağlıklı beslenmede çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Ayşe Şahika Karagöz, özellikle çalışan insanların ve gençlerin kahvaltıyı ihmal ettiğini söyledi. Kahvaltıyla sağlıklı beslenmenin temelinin atıldığını ifade eden Karagöz, "Belki de en önemli öğünü olan kahvaltı sayesinde vücut, bütün gün kan şekerini dengeli tutabiliyor. Metabolizmanın hızlı çalışmasını, öğlen ve akşam yemekleriyle ara öğünlerden sonra tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor" diye konuştu.